Ikke bare at vælge nogen udbytte

Udbytte er indtjeningen distribueret til aktionærerne i form af kontanter. Nu, ikke alle børsnoterede selskaber betale udbytte. De fleste selskabers udbytte-betalende rentable eller har lang tradition for rentabiliteten. Dette er afgørende, fordi i det lange løb jeg tror fortjeneste vil diktere aktiekursen bevægelse. Derfor, picking et godt udbytte betalende aktier vil betale sig i det lange løb.
Hvad er de kriterier, som du bør være på udkig efter i udbytte betalende aktier? Dybest set, vi ønsker vores virksomheder til at opretholde eller øge sin udbyttebetaling for lang tid. Følgende retningslinjer vil hjælpe dig med at identificere det gode udbytte betalende aktier.
Lang historie af rentabiliteten. Jeg foretrækker virksomheder, der har mindst 3 års rentabel år før indlede udbytte. Business tendens til at svinge og jeg ønsker at sikre, at selskabet er solidt rentable, før de indleder udbyttebetaling.
Gennemsnitlige udbetaling ratio på mindre end 75%. Udbetaling ratio er forholdet mellem betalt versus nettofortjeneste udbytte. For eksempel giver Bank af Amerika (BAC) ud $ 2,00 pr. andel af udbytte mens det tjener $ 4.15 pr. aktie. Dette bringer sin udbetaling ratio på 48%. Udbetaling ratio på mindre end 75% sikrer fortsat udbyttebetaling selv når business er mindre end stjernernes. Derudover har virksomheden stadig nok penge til at udvide forretningerne, hvis det er nødvendigt at.
Forventede indtjening vækst på 0%. Det er rigtigt. At tjene bør forblive konstant i det mindste. Hvis tjene rutsjebanen, vil udbytte i sidste ende blive reduceret. Nej, vi forlanger ikke indtjening til at vokse ved X beløb. Vi savn netop sig at være konstant. Hvis du beregner, at en bestand allerede er undervurderet med indtjening vækst på 0%, vil så det være dybt undervurderet når deres indtjening vokser. Når tjene vokser, vil udbyttebetaling følge trop.
Netto kontant på mindst $ 0. Hvad jeg mente her er mængden af netto kontant, som virksomheden har på sin balance. Netto kontant er beregnet ved at fratrække cash & likvide midler med langfristet gæld. Når langfristede gæld overstiger kontanter, vil værdien af netto kontant være negativ. Vi foretrækker virksomheder, der har en positiv netto kontant. Denne måde, selv når business vakler, det stadig har penge nok til at drive sin virksomhed eller måske fortsætte sin udbyttebetaling.
Ren sundhedsattest. Dette er vigtigt. Nogle virksomheder opfylder alle ovenstående kriterier, men dens regnskabsmæssige er under efterforskning af SEC. Hvad godt gør det? Derfor, Sørg for at det pågældende selskab har en ren bog og sek ikke undersøger sin regnskabspraksis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.